2014年11月28日金曜日 -
Beatriz: A Recipe for Gazpacho
El
gazpacho es mi comida española favorita, por eso os voy a enseñar cómo se hace,
es muy fácil
y rápido.
El
gazpacho es una comida que se come fría y especialmente cuando hace calor.
Podéis beberlo o comerlo con cuchara.
Hello,
everyone! I’m going to tell you how to make gazpacho, my favorite Spanish food.
It’s very quick and easy.
Gazpacho is
a liquid food that is eaten cold. It is especially popular in the summer. You
can either drink it or eat it with a spoon like soup. Here’s what you’ll need
to make it.
Ingredientes:
7-8
tomates grandes y maduros
1
pimiento verde
1
diente de ajo
1
pepino mediano
100gr
pan duro
Agua
Aceite
de oliva al gusto
Vinagre
al gusto
Sal
al gusto
Ingredients:
7-8 big tomatoes
1 green
pepper
1 clove of
garlic
1 cucumber
100 grams
of stale bread
Water, as you like
Olive oil, as you like
Vinegar, as
you like
Salt, as
you like
Un poco
antes de empezar, poner el pan en remojo un rato.
A
continuación trocear todos los ingredientes y triturarlos. Añadir agua y poco a poco el aceite,
vinagre y sal hasta que esté a nuestro gusto. Pero cuidado, no te pases!
Si
quedan grumos,
pasarlo por un colador. Meterlo un poco en la nevera a enfriar. Y ya está
hecho!
¿Fácil,
verdad? Algo opcional es añadirle trocitos de las verduras y pan duro que hemos
usado para comerlo con cuchara.
t
A little before you start preparing the
gazpacho, put the stale bread in water to soak.
First, chop
or mince all of the solid ingredients and then mash the tomatoes very well. Add the soaked bread
along with water, a little olive oil, salt and vinegar; all to taste but be careful not to add too
much!
If there
are lumps, you can pass the liquid through a
strainer. Put it in the fridge to chill,
and you’re done!
Easy, isn’t
it? If you like, you can add spoon-sized pieces of the same vegetables and
bread you used before. I hope you enjoy this delicious dish!
Fácil:easy:簡単
al gusto:as you like / to taste:お好みで
Un poco:a little:すこし
triturarlos:mash:混ぜる
grumos:lumps:かたまり
colador:strainer:こし器