2015年6月19日金曜日 -
Jinhyoung: Korean Kimchi
한국인은 원래 열이 많고 매운음식을 좋아 했기 때문에 자극적인 향신료를 많이 써왔습니다. 하지만 고추가 도입되면서 이들을 대신하게 되었습니다. 김치가 빨개지는 것도 이때부터입니다. 고추를 사용함으로서 김치의 부패를 방지하고 소금의 사용량을 훨씬 줄여주게 되었습니다.
Korean
people traditionally liked hot food
and used a lot of different ingredients to make their food spicy. When hot pepper was introduced,
it replaced the other ingredients. This
was when kimchi started to get red. Using
hot pepper prevented kimchi decomposing and
reduced the usage of salt.
총각김치
Bachelor kimchi
In the old days, bachelors would roll up their hair on top of their heads and this hairstyle was called 'sangtoo'. The shape was similar to the shape of the turnips used for chonggahk kimchi, which is how chonggahk kimchi got its name.
Dongchimi
배추김치
가장 잘 알려진 김치로 배추를 이용하여 만듭니다.
Baechugimchi
이밖에 많은 종류의 김치가 있고 지금도
발명되고 있습니다.
There
are many other types of
kimchi in addition to these. Even now,
many new types of kimchi are under development.
읽어주셔서 감사합니다.
Thank
you for reading.
열yeol:hot:辛い
향신료hyangsinlyo:hot pepper:唐辛子
도입doib:introduced:導入
부패bupae:decomposion:腐敗
방지bangji:prevented:防止
사용량sayonglyang:usage:使用量
총각 chonggahk:bachelor:独身男性
옛날yesnal:the old days:昔
결혼을 하지 않은 한 남자는gyeolhon-eul haji anh-eun
han namjaneun:bachelor:独身男性は
상투sangtoo:topnot:髷
모양moyang:shape:形
썰어sseol-eo:slicing:切った
소금물sogeummul:brine:塩水
절여 국물jeol-yeo gugmul:water:漬け汁
배추baechu:Chinese cabbage:白菜
이용iyong:made of:利用して
종류jonglyu:types:種類
발명balmyeong:development.:発明